Felső Ausztriában, gleccsertavak övezte vidéken egy fenyveserdő közepén működik az OBRA-Design cég 1968 óta. A társalapítók egyikének családja vezeti a céget ma is, így viszik tovább a felépített termelési struktúrát és famegmunkálási eljárásokat.
Az Obra-Design magas minőségű faeszközök gyártásával foglalkozik, melynek alapja a helyben kitermelt vörösfenyő, és erdeifenyő faanyag, melyből gondos megmunkálás során készítik el a termékgyártáshoz szükséges alapanyagot.

Ami a kertben fa anyagból kivitelezhető, arra mindenre van megoldásuk, legyen szó bölcsőde- vagy óvodakertről, vagy társasház közös játszóudvaráról. Igyekeznek minden igényt kielégíteni széles termékskálájukkal a kerti bútortól kezdve a kerítéselemeken át a grandiózus, egyedi tervezésű játszóeszközökig. Egyedi hangulatú fantáziajátékokat is alkottak, melyek világunk miniatürizált változatai. Ezen építmények közt a gyermekek életszerűbben képzelhetik magukat mesebeli szerepekbe.

A termékek natúr színben kerülnek szállításra, majd budapesti telephelyünkön készül a felületkezelés és színezés a megrendelő elképzelésének megfelelően.
A fából mint ökologikus építőanyagból készült játszóeszközök iránti vonzódás ösztönös eleme az emberi természetnek. A faanyag minőségének köszönhetően időtálló játszóeszközökkel felszerelt parkokat hozhatunk létre, melyek gondos karbantartás mellett sokáig a gyermekek örömét szolgálják.

Ezek az eszközök különösen ajánlottak erdei tanösvények, erdei tornapályák menti elhelyezésre, ahol játékra és mozgásra ösztönözik a természetbe kimozdulókat.
Az eszközök között megtaláljuk a csúszdákat, hintákat, rugós játékokat és egyedi vízzel, homokkal való játékot szolgáló eszközöket, árnyékoló berendezéseket is. Az Obra olyan sajátos eszközöket is készít, melyekkel hangokat lehet kelteni, illetve fizikai jelenségeket megfigyelni.